Knäproblem

MBT vid knäproblem

MBT-skorna påverkar din hållning tack vare sin rundade sula med den patenterade balanspunkten – detta kan i sin tur påverka och minska belastningen på onda knä på ett positivt sätt. 

Genom den mer upprätta hållningen man får så ger detta en skonsammare belastning av lederna. Därför kan man uppleva att MBT hjälper vid knärelaterade problem. En förbättrad hållning kan även minska slitage på knäleden.

MBT ger en ökad muskelaktivitet – vilket stärker upp muskler som t ex finns vid knäleden som i sin tur ger starkare och stabilare muskler. När du stärker muskulaturen som omger t ex knäleden, så kan musklerna vara med och avlasta leden. Detta leder till en ökad tolerans för belastning innan smärta uppstår.

Om knäsmärtan är artros relaterad (vilket är vanligt så visar studier att artrosrelaterad smärta i knän minskar vid användning av MBT-skor i jämförelse med konventionellt dämpade skor.

MBT sulan är mycket väldämpad. Detta ger en mjuk och sviktande hälisättning som ger mjuk inbromsning och minskad belastning/kompression i lederna vid gång.

Se vilka MBT-skor vi rekommenderar >>

Resultatet ovan är från vår kundundersökning som utfördes i början av 2022.

Vi kan aldrig garantera att MBT kan hjälpa just Dig och Dina besvär men vi önskar att vi kan vara en del till att Du får ökad livskvalitet!

Se alla MBT-skor här >>