Hallux Rigidus

Hallux Rigidus - Stel stortå

Hallux Rigidus betyder stel stortå och är en förslitning i stortåns grundled. Hallux rigidus är vanligt förekommande i samband med artros. Besvären kommer smygande och stortån blir stel och rörelsebegränsad, svullen och smärtar vid gång.

MBT:s unika sulkonstruktion kan minska smärtan genom:

• den styva sulan som minskar böjet i tålederna vid frånskjutet 

• den rundade sulan som ger ett rullande steg med jämnare tryckfördelning

Hallux Rigidus - hur kan MBT hjälpa?

Vid Hallux Rigidus bidrar den styva MBT-sulan och den rundade utformningen till ett rullande steg, vilket gör att böjningen i tålederna vid frånskjut inte blir lika stor som i platta skor. Detta kan vara en fördel för de ovanstående besvären, eftersom den rörelsen kan ge smärta och obehag.

Då man vid Hallux Rigidus har smärta i tårna, lägger kroppen gärna kroppstyngden på hälarna för att avlasta det smärtade området. Med MBT får du en hjälp att fördela tyngden på hela foten och minskar risken för överbelastning på hälen.

Finns det tendens till pronation vid stående utan skor, kan MBT hjälpa till att bygga upp styrka i fötterna för att stå rakare — vilket kan leda till minskad belastning på tålederna.

Tänk på att prova MBT modellen ordentligt, så det inte finns sömmar eller annat som kan klämma/skava på de irriterade områdena. Testa gärna olika modeller för att hitta den modell som passar din fot bäst!

Vi kan aldrig garantera att MBT kan hjälpa just Dig och Dina besvär, men vi önskar att vi kan vara en del till att Du får ökad livskvalitet!Resultatet ovan är från vår kundundersökning som utfördes i början av 2022.

Se alla MBT-skor här >>