Höftproblem

MBT vid höftproblem

MBT påverkar hållningen genom sin rundade sula med balanspunkt mitt under foten, detta i sin tur kan minska belastningen på höften. 

Genom den mer upprätta hållningen (minskad framåtlutning) blir det en skonsammare belastning av lederna. Därför kan man uppleva att MBT hjälper vid höftproblem. En förbättrad hållning kan även minska slitage på höftleder.

MBT ger även en ökad muskelaktivitet – vilket ger en träning av muskler som t ex finns vid höftleden som i sin tur ger starkare och stabilare muskler. När du stärker upp muskulaturen som omger t ex höften, och även ländryggen då kan musklerna också vara med och avlasta leden. Detta leder till en ökad tolerans för belastning innan smärta uppstår.

Om höftproblemen är artros relaterade (vilket är vanligt så kan visar studier att artrosrelaterad smärta i höfter och knän minskar vid användning av MBT-skor i jämförelse med konventionellt dämpade skor.

MBT sulan är mycket väldämpad detta ger en mjuk och sviktande hälisättning som ger mjuk inbromsning och minskad belastning/kompression i lederna vid gång.

Se vilka MBT-skor vi rekommenderar >>

Resultatet ovan är från vår kundundersökning som utfördes i början av 2022.

Vi kan aldrig garantera att MBT kan hjälpa just Dig och Dina besvär men vi önskar att vi kan vara en del till att Du får ökad livskvalitet!

Se alla MBT-skor här >>