Josefin Glenmark

Josefin Glenmark

Wow, efter bara några timmar i mina nya MBT känner jag mej överväldigad!

Josefin Glenmark Breman heter jag och är låtskrivare och sångerska till yrket. En väldigt aktiv person med många bollar i luften kan man säga. Jag bor i en förort till Stockholm med min man och våra två döttrar.
Min relation till kost och motion är en relativt knepig en. I hela livet har jag varit en riktigt jojobantare och motionsjunkie, i omgångar. Går "allin" en period för att sen inte göra något. Har använt fel skor i många sammanhang, vilket har resulterat i ryggont ändå från 20-årsåldern. Då jobbade jag på en resturang i Los Angeles 7 dagar i veckan och oftast dubbla skift. Vi hade stengolv där och jag hade fel skor. Förstod inte då hur viktigt valet av skor är för kroppen. Ända sen den perioden har jag alltid problem med min ländrygg. Stel, värk och beroende av sjukgymnastik och rehab. Något som jag ärligt talat tycker är ganska tråkigt. Men något som är ännu tråkigare är att leva med smärta och att bli tvungen att avstå från aktiviteter och lek med barn på grund av ryggont.
Under pandemin hittade jag en ny passion, som så många andra. Padel! Aldrig har jag haft en sport att ty mig till men här föll jag pladask. Spelade ofta och mycket. Utan uppvärmning och ingen annan träning vid sidan om. Efter långa dagar sittandes i studion var ett par timmar på padelbanan så roligt. Tills det sa PANG! Självklart har jag fortsatt ont i ryggen men snart började knät att strula. Sen hälsenan. Det var ett faktum. Jag hade dragit på mig en massa skador. Helt plötsligt fick jag varken spela padel, gå, simma eller hoppa. Rehab och cykling var allt jag kunde/fick göra. Tog ett moget beslut att ge padel en bra paus, på riktigt. Låta kroppen återhämta sig. I samband med detta så bestämde jag mig att en gång för alla se över min skogarderob. Det var många skor som fick skänkas bort kan jag säga. MBT skor…. När jag tänkte tanken så ska jag erkänna, kändes det lite tråkigt. Tantigt. För så kommer jag ihåg modellerna för 15 år sedan. Inte de roligaste, enligt mig. Men min ortoped övertygade mig och jag blev SÅ POSITIVT överraskad!

Mitt första par blev MBT- MTR 1500. Och så ett par gjutna skosulor. Let me tell you - jag är HELT såld. Inte bara var skorna så sköna, de är riktigt snygga!! Jag ville genast utöka urvalet hemma. Min grej är nämligen sneakers. Använder jag något annat så får jag ont i ryggen. Så snabbt införskaffade jag mig ett par vita Simba. Asså… igen…. Så överraskad. Snygga, sköna, mjuka, praktiska. Att MBT hade kommit så långt i sin utveckling visste jag inte. Men det gör mig väldigt glad. För idag kan jag inte gå tillbaka till andra skor.

Idag har jag använt MBT skor i lite över 2 månader. Känner skillnaden i både rygg, knä och hälsena. Har fått stötvågsbehandling på hälsenan nu, så det har hjälpt till. Regelbunden rehab och står ofta och sköter mina tåhävningar under mina långa pass i studion. Har till och med börjat spela padel igen! Lika så som livet efter covid börjar sakta återvända, lika så återvänder även min ”vanliga” vardag. Nu kan jag gå på promenader, spela padel, vara med och leka med barnen.

Jag är glad att jag tog det här på allvar. För jag vill fortsätta ha ett aktivt liv och vill kunna åldras till att bli en stark och pigg dam. Inte skadad, tung och full av smärta. Smärtfri är mitt mål. Tack vare MBT är jag på god väg dit. Tacksam!

 

Med vänlig hälsning

Josefin Glenmark