Parkinson - Cecilia Qwinth

Parkinson - Cecilia Qwinth

Hade svårt för att gå. Med MBT-skor förbättrades min hållning och jag kan promenera utan att vara stel och stapplig. Skorna gav stora resultat på kort tid. De får mig att fungera!
.

Med MBT-skorna har livet med Parkinson påverkats positivt

Parkinson är en lurig sjukdom som påverkar mycket i livet. Jag har lärt mig att om jag skall må bra är balans i tillvaron en av de viktigaste sakerna för mig och min Parkinson. Balans mellan träning, kost och återhämtning, där träning handlar om mer än fysisk aktivitet.
.
Svårt för att gå
Det handlar om rörelse, om att utmana mig själv, och om att hantera mina Parkinsonsymptom. Ett av mina tuffaste symptom är att jag har svårt för att gå. Det symptomet påverkar mig fysiskt, vilket kanske är ganska uppenbart och lätt att förstå, men det påverkar mig också mentalt eftersom jag alltid har varit väldigt aktiv och rört på mig mycket. Att inte kunna röra på mig, inte kunna promenera, inte kunna vara aktiv utan bli sittandes med en stel kropp känns både främmande och skrämmande.
.
Förbättrad hållning med MBT
För att bibehålla min förmåga att röra på mig promenerar jag varje dag. När jag provade MBTskorna påverkade de min kropp direkt. Redan första gången jag använde skorna och hittade balanspunkten både när jag skulle gå och stå förbättrades min hållning. När hållningen kom på plats, kände jag hur axlarna slappnade av och pendelrörelsen i bröst, axlar och armar blev naturlig när jag gick. En fantastisk känsla!
.
Inte längre stel och stapplig
Den positiva utvecklingen har fortsatt. Jag har valt använda mina MBTskor vid olika tillfällen, både när jag promenerar, powerwalkar och i olika vardagssituationer. Det är fascinerande att känna vad som händer i kroppen; när jag står och jobbar vid datorn, kan jag inte säcka ihop, när jag sitter ner är min hållning naturlig. Känslan när jag reser mig från sittande och direkt hittar balans och hållning är magisk att uppleva. Precis som det är att mjukt och naturligt kunna promenera iväg, utan att vara stel eller stapplig – fantastiskt.
.
Naturlig lågintensiv träning
Sedan jag började använda skorna har många kommenterat att det inte syns på mig att jag har Parkinson. Det tackar jag skorna för, både promenaderna och den naturliga, dagliga, lågintensiva träning som jag får när jag använder de.
.
Stora resultat på kort tid
Jag är bara början av att använda MBTskor och har på kort tid fått stora resultat, positiva förändringar i min kropp som jag inte hade förväntat mig skulle komma så snabbt. Tre veckor efter att jag första gången använde MBTskorna vandrade jag drygt 7 kilometer i kuperad terräng - det hade jag inte räknat med.
.
MBT får mig att fungera
Nu är jag nyfiken på vad skorna kommer att påverka framöver – att det är mer än bara balans och hållning har jag redan upptäckt. Precis som att jag har märkt att det händer positiva saker med kroppen som jag inte har förväntat mig. Så jag fortsätter att använda mina MBTskor och njuta av hur bra de får mig att fungera.
Cecilia Qwinth Influencer, författare, föreläsare