Hälsporre - Micaela Andemo

Hälsporre - Micaela Andemo

Upplevde ganska snart en förbättring och nu har hälsporren försvunnit helt. Känner också att jag får bättre kroppshållning när jag använder MBT-skor.
.

Jag arbetar på Akademiska sjukhuset, Uppsala.

I mitt arbete går och står jag mycket under en arbetsdag, på hårda golv.
.

Drabbades av hälsporre

För cirka ett år sedan fick jag plötsligt ont i min ena häl, en smärta jag inte kände igen sedan tidigare. Förstod initialt inte vad det var, sökte information och läste en del på internet och insåg att jag drabbats av en hälsporre. Började prova olika inlägg i skorna – både privat och på arbetet. Utförde stretchövningar med mera. Detta hjälpte men var långt ifrån tillräckligt.
.

Provade MBT för att kollegor använder skorna

Jag har pratat med flertalet kollegor under de senaste åren som har MBT-skor och kände att jag måste prova – ”det kan ju inte bli sämre”. Gick till TeamOlmed och träffade där en representant från MBT som hjälpte mig att hitta rätt typ av skor (sultypen MBT Performance). Fick även av henne andra tips och råd om hur jag kunde göra hemmavid för min hälsporre.
.

Hälsporren försvann helt

Har använt MBT MBT-skorna dagligen på mitt arbete och från början inlägg på fritiden. Ganska snart upplevde jag en förbättring, fick mindre och mindre ont och nu har hälsporren helt försvunnit. Har nu även köpt ett par MBT promenadskor för privat bruk.
.

Förbättrad kroppshållning en bonus

Jag är mycket nöjd med mitt köp av MBT-skor och kommer fortsätta använda dessa skor dagligen i mitt arbete. Inte bara för att hålla hälsporren borta, utan jag känner också att jag får en bättre kroppshållning när jag använder dem.
.
Micaela Andemo, Intensivvårdssjuksköterska.