Hallux Erectus - Peter Barbulla

Hallux Erectus - Peter Barbulla

Jeg ble plaget av halgus erectus på begge føtter og kunne bare gå korte turer under sterke smerter. Legen anbefalte operasjon og at leddene i begge stortå skulle fjernes og erstattes med stålfjær. Som hjelp fikk jeg modifiserte sko der
ortopeden hadde laget en rulle under skoen. Det hjalp litt, men da jeg fikk høre om MBT, kjøpte jeg mine første, "modell sport"11-1. Ikke bare at de hjalp foten med avrulling, men den dempende sålen trente alle fotledd og leggmuskler. Etter noen måneder øvning kunne jeg planlegge å gå en compostela. Jeg tenkte å gå 100 km, med det ble 250. Siden har jeg gått 4 compostelaer, the franch way over Pyrineene fra Frankrike til Santiago de Compostela, the northern route, fra Portugal til Santiago samt en egen valgt rute. Alle disse vandringer med MBT. Jeg har i bruk 8 par og har slitt opp allerede 5 par. Jeg må innrømme, de har begrenset levetid, men jeg regner det som en investering i min egen helse og livskvalitet. MBTsko har hjulpet meg til at jeg nå igjen kan gå med vanlige sko, men det er so mer behagelig og komfortabel å gå med MBT Nå er det dags igjen til å kjøpe nye siden enda et par er utslitt, så jeg kikker litt rundt i butikker og på nettet. Skulle ønske at flere butikker solgte MBT, det er tross alt enklere å prøve før jeg kjøper, men det må nevnes at jeg har vært heldig sist jeg kjøpte 2 par på nettet, de passet. Jeg tror jeg kan takke mine sko for at jeg fortsatt kan gå lange turer, selv om jeg nå er blitt 84 år.