Fotledsskada - Anna Winqvist

Fotledsskada - Anna Winqvist

MBT-skor gör att jag kan gå igen med mycket reducerad smärta. 2015 stelopererade jag min fotled och nu har jag mina MBT vid alla tillfällen, året runt!

Jag har använt MBT-skor sedan 2005. Hej! Jag heter Anna Winqvist och är 65 år. På grund av en allvarlig fotledsskada som uppstod genom felbehandling av en stukning, blev jag i ett slag handikappad och hade svåra smärtor i foten.

Jag provade det mesta som då fanns att tillgå, men av en händelse på besök i Wien hösten 2005, hittade jag MBT. Lyckan var fullkomlig! Jag kunde gå igen, med mycket reducerad smärta. Tillbaka i Sverige sökte jag och fann dem.

Sen dess har jag endast MBT-skor, kängor och sandaler. Jag blev återförsäljare och MBT-specialist i 6-7 år och har träffat många, många som blivit av med sin smärta när de börjat gå med MBT. Som återkom och tackade..!

Vad är det då som händer när man använder MBT-skor?

Jag vill mena att det är två huvudfunktioner med MBT som avlastar och hjälper;

1. Den mjuka sensorn bak på skon, gör att isättning på hårt underlag dämpas väsentligt (vilket gör stor skillnad för alla med ledbesvär, artros m.m.)

2. Rullningen (att sulan rundas av både bak och fram) gör att jag aldrig behöver pressa foten över från häl till tå, utan det blir en mjuk övergång i varje steg. Kroppen har lättare att hållas upprätt.

Att man sedan dessutom får balansträning och får stärka alla små stabiliserande muskelgrupper är ju en bonus! Toppen-träning medan man gör annat!

Jag vill ändå säga, att för oss som har någon typ av besvär med rygg, nacke, höft, knä och fot, så är det en otrolig fördel att gå med MBT-skor, för att slippa smärta! Ibland när någon har sagt att ”Jamen, det är okey när man är ute och går, men när man ska vara fin vill man ju inte ha MBT?!” Då har jag svarat att ”Kan du gå i klackskor, då har du inte särskilt ont?!” För mig har det aldrig varit ett alternativ, sen jag blev skadad.

Sedan 2015 har jag nu en stelopererad fotled och jag har mina MBT vid alla tillfällen, året runt! Numera finns så många fina modeller.

Jag unnar verkligen fler personer att få gå med lätta steg, utan besvär eller smärta. Välj MBT och prova!

Hälsningar, Anna Winqvist