Droppfot - Stig Siljedahl

Droppfot - Stig Siljedahl

Rätt som det var drabbades jag av droppfot. Tack vare MBT kan jag gå utan vare sig trötthets- eller klafsljudproblem.

Rätt som det var hände nånting under en promenad ute på stan. Det lät annorlunda när jag satte ned högerfoten på marken!? Jag hade drabbats av droppfot d.v.s. nervbanan till en muskel på underbenet funkade inte längre - muskeln kunde inte styra främre delen av foten som "droppade" för varje steg med ett klafsande ljud. Detta var både irriterande och tröttande - man vill naturligtvis undvika det klafsande gångljudet genom att hålla emot och jag tvingades korta ned mina promenader. Jag läste någonstans om MBT-skor och att deras sula var formade på ett egentligen naturligare sätt än vanliga skor - istället för att först sätta klacken i marken så får man ett dämpat steg på hålfoten. Jag kan numera tack vare MBT gå mina dagliga 4-5 kilometer utan vare sig trötthets- eller klafsljudproblem.