Diabetes typ 1 - Stefan Andersson

Diabetes typ 1 - Stefan Andersson

Ökad cirkulation från MBT håller självsprickorna borta som jag haft stora problem med tidigare. Den ökade cirkulationen håller även fötterna varma.

Fötterna mår mycket bättre med MBT-Skor

Jag heter Stefan Andersson och är 49 år, har haft diabetes typ1 sedan jag var 15 år. Jag har alltid haft problem med mina fötter i form av väldigt stora självsprickor samt förhårdnader. Jag har ett aktivt jobb som butikschef i en större livsmedelsbutik vilket innebär väldigt mycket stå och gå på hårda betonggolv. Jag gillar också att röra på mig i form av promenader och lite löpning. På jobbet går jag i snitt drygt 20000 steg /dag.

Började använda MBT på jobbet

För ca 11 år sedan kom jag i kontakt med MBT skor då min son gjorde en praktik hos dom. Det blev ju motvilligt jag köpte ett par skor av min son för jag tyckte dom var väldigt dyra. Men det är nog ett av de bästa köp jag gjort. Sedan dess har jag säkert köpt över 20 par olika MBT skor. De jag använder mest är ju mina arbetsskor med stålhätta. Som jag går dagligen i, Men jag har även haft vanliga promenadskor, sandaler och sist nu köpte jag deras senaste löparsko som är helt suverän.

Ökad cirkulation från MBT håller självsprickorna borta

Anledningen till att jag fortsatt köpa dessa skor är att mina fötter har blivit näst intill helt släta och fina och väldigt sällan självsprickor. Jag märker direkt när jag sätter på mig ett par andra skor i några dagar att jag får problem med fötterna. Jag tror att en anledning är att mina fötter får mycket bättre cirkulation tack vare att fötterna måste ”jobba hela tiden” genom MBT-skons instabila och rundade sula med balanspunkt. Första besöket hos min fotvårdsspecialist efter jag skaffat skorna reagerade hon väldigt positivt hur fina mina fötter blivit och fortfarande är.

Den ökade cirkulationen från MBT håller även fötterna varma

Det krävdes ju lite övning i början att gå i skorna men idag fungerar det hur bra som helst. I jobbet så gör jag ju många olika uppgifter inte bara går och står utan kör även en hel del truck och det är inga problem. En annan fördel är också att tack vare den ökade cirkulationen i fötterna så håller fötterna sig också alltid varma. Jag har flera gånger lossat varor på jobbet i -20 grader frusit om hela kroppen men inte om fötterna. Samma sak om man är inne en längre stund och jobbar i frysrummet, fötterna är alltid varma. Vilket jag tror också är bra för en diabetiker med känsliga fötter.

Efter nästan 35 år med diabetes har jag fortfarande full känsel i båda mina fötter och mycket tror jag beror på mina MBT-skor.

Stefan Andersson, Nyköping